Mei Tai – Rygg

Här följer knytinstruktioner för Mei Tai tillsammans med bilder, lycka till!

Steg 1. Barnet i knytserien är relativt stort (2,5) men principen är densamma även för ett mindre barn. Om barnet är litet var extra noga att stödja barnet vid knytning, och se till att rumpan hamnar lägre än knävecken för optimal grodposition. Knyt sjalen runt midjan/höfterna.

Steg 2. Ta tag i barnet under armarna, med dina egna armar i kors för att sedan kunna svinga upp barnet över axeln.

Steg 3. Svinga upp barnet så att det hamnar rakt ovanför din rygg.

Steg 4. Hasa ner barnet så att det hamnar nere vid svanken.

Steg 5. Håll kvar en hand på barnets rumpa/rygg samtidigt som du med andra handen fiskar upp sjalen och det ena axelbandet. Kasta upp detta över din ena axel.

Steg 6. Håll ett stadigt tag i det axelband du redan lagt upp samtidigt som du släpper barnet och tar tag i det andra axelbandet och drar upp det över din andra axel. Rätta till axelbanden så att de ligger slätt och bekvämt över axlarna.

Steg 8. Det går sedan att knyta på lite olika sätt. En variant är att göra att kryss över ditt eget bröst, en annan är att göra som jag gör här, vilket motsvarar en “ryggsäcksknytning” med långsjal. Axelbanden dras rakt ner och sedan under armhålorna och bak – precis som om det vore just en ryggsäck.
Steg 9. Jag tycker det är bekvämt och stadigt att göra en “twist” bakom barnets rygg. Dra då bak axelbandenoch byt så att du tar tag i det andra bandet.
Steg 10. Dra sedan åt så att det blir en twist över barnets rygg.

Steg 11. Dra ner banden under barnets benveck och sedan fram till din midja och knyt.
Steg 12. Bekvämt och mysigt!

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *