När det gäller nyfödda är det viktigt att få till rätt sittposition men också ett bra stöd för barnets huvud. En trikåsjal är ett bra val för de allra minsta tack vare det stretchiga tyget då man enklare kan få till rätt position av barnet (grodposition för de riktigt små). Du kan också förbereda dig genom att knyta sjalen och sedan enkelt lyfta i och ur barnet vid behov.

Hur ska en nyfödd sitta i bärsjalen?

En nyfödd har en mer C-formad rygg än den S-formade som den får när den blir lite äldre. Dess naturliga position är med knäna uppdragna och ryggen i en C-liknande form. Denna position kallas ofta för “grodpositionen“. Barnet ska ha stöd ut till knävecken då dess skelett fortfarande är väldigt mjukt och höfterna behöver extra stöd.

BäraNära – Elastisk bärsjal: Basknyt för trikåsjal med nyfödd

Aldoria Bambu Soft – För de minsta

En trikåbärsjal som passar de allra minsta. Den är väldigt mjuk och passar det nyfödda barnets mjuka och känsliga hud. Trikåsjalens stretchighet passar allra bäst på mindre barn som inte är så tunga.

Det är relativt enkelt att lära sig knyta en Aldoria, mycket tack vare att ytorna har olika struktur – så man lätt ser att man har sjalen rätt när man knyter.

När barnet går över 10kg är det ofta rekommenderat att gå över till en mindre stretchig bärsjal.

Ergobaby Aura – Mjuk och tunn

Mer information inom kort

Najell Wrap – Knytfri och supermjuk

Mer information inom kort

Baby K’tan – För dig som inte vill knyta

Mer information inom kort

** Denna artikel är inte klar**