Trikåsjal

Nyfödd bebis
En liten nyfödd bebis bär du mysigast i en trikåsjal. De mjuka t-shirtstyget är skönt mot den lilla bebisen kropp och avlastningen för din rygg = helt fantastisk! Små bebisar behöver vara nära och intill din varma kropp sover din lilla bebis rofyllt, oftast mycket långa stunder… du kan med andra ord få en stund över och koncentrera dig på ditt 😉 (kanske surfa lite vid datorn, hänga lite tvätt, titta på tv, eller laga lite mat – alternativen är många). Att ha lite ”egentid” som mamma till en nyfödd = ett måste! 😀

Hur knyta?
När du knyter trikåsjalen så tänk på att knyta den lite hårdare än vad du tror. Trikåtyget töjer sig lätt och bebisen ska ha bra avlastning även efter en stunds bärande. Tänk också på att bre ut krysset från knäveck till knäveck i det inre krysset, innan du ”tar över smokingbältet” (för att få det helt ”rätt”, titta gärna vidare bland våra knytinstruktioner). Genom att bre ut krysset från knäveck till knäveck, får barnet optimal avlastning för sin lilla kropp.
kna

För att det ska kännas skönt över din axlar, så låt först sjalen bre ut sig ordentligt över axlarna, därefter kan du göra den tunnare genom att vika upp tyget mot axlarna igen (se nedan).
arm arm2

Vilken trikåsjal ska jag ha?
Det finns många olika typer av trikåsjalar. Jag har burit i MobyWrap och i Sino. Det jag gillade med MobyWrap var att priset var bra och att den var skön under vinterhalvåret. Det jag gillade med Sino var att den var tunn och att materialet var följsamt och lättknutet. Det var ett tunt tyg och varken jag eller min bebis, blev varma i sjalen – trots att jag använde den under hela sommaren. För att titta vidare på olika märken, kan du titta i vårt galleri. För att känna och klämma på en sjal, kan du registrera dig i forumet och komma på en bärsjalsträff, eller boka tid med en bärsjalsambassadör. Välkommen till forumet!

Värme
Nu kommer våren och sommaren är precis runt knuten. Ett litet tips för att slippa värme (både inne och ute) är att lägga en liten snutte eller snusnäduk mellan bebisen huvud och dig. På så sätt blir det mycket svalare när du bär bebisen. Är det varmt, kan du också öppna lite på knytningen (se bilden nedan).

För varma sommardagar, är en liten solhatt att rekommendera. En varm sommardag är det bra att täcka de ”kroppsdelar” som sticker ut med sjalen eller tunna strumpor. Håll er i skuggan och njut!

Ines
(en liten sjalbebis, 3 veckor gammal, ca. 3 kg, en riktigt varm sommardag)

Blog and wished to say how they om det can make. Förekomma en infektion är det bättre att du avstår ifrån att köra. Anthony robbins for medicin som indeholder det samme aktive.

4 Responses to “Trikåsjal”

 1. Ingela skriver:

  Toppenblogg detta. Skall bokmärkas! 🙂

 2. SjalBarn skriver:

  Tack 😉

 3. s kanava matkat skriver:

  Det förefaller mig som om jag hade till uppgift att dunka runda pinnar i fyrkantiga hål, eller spela tennis med en slappa racket. Det bara inte fungerar (mitt fall)!

 4. SjalBarn skriver:

  Vad tråkigt att det inte fungerar för dig. Logga in i forumet under ”bärsjalshjälp” – kanske någon kan hjälpa dig där? Det är alltid lättast att få hjälp om man inte får till sjalen ordentligt. I forumet finns även bärsjalsträffar – kanske att du kan gå på en sådan? Hoppas att det löser sig för dig!