Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Behålla din anonymitet i "glädje som sorg" - "lätt eller tungt"

Moderatorer: krakri, God_cares, Hell Cat, Asia

#9565925
Det känns verkligen som att ni borde försöka få ensam vårdnad för att dottern ska få lite lugn och stabilitet i sitt liv. Och få byta till sin gamla skola. Mamman verkar inte alls sätta dotterns bästa i främsta rummet.
#9565929
Vet inte vad jag ska säga. Det är så fruktansvärt hur detta stackars barn ska behöva ha det. :cry:

Tyvärr är lagstiftningen väldigt knölig här, men det jag lärt mig på senare tid är att eftersom man har laglig skydlighet att skydda sitt barn även när det bor hos den andra föräldern så kan man också agera om man anser att barnet far illa och vägra lämna över barnet.

Jag tycker att socialtjänsten ska få veta det som dottern nu berättade. Omgående.

:heart:
#9565938
Men gudars! Det borde göras polisanmälning på det (vilket förstår att ni kanske inte vill)! Men oavsett bör skola/kurator/soc blandas in och ge mandat så dottern inte tvingas till umgänge med sin mamma mot sin vilja.
#9565939
Stark skrev: fre okt 01, 2021 13:07 Det känns verkligen som att ni borde försöka få ensam vårdnad för att dottern ska få lite lugn och stabilitet i sitt liv. Och få byta till sin gamla skola. Mamman verkar inte alls sätta dotterns bästa i främsta rummet.
Jag tycker det med, men det är väl rätt svårt med ensam vårdnad? :/
Av bonusmamma
#9565944
Soc verkar göra en rätt grundlig utredning ändå. De har haft hembesök med samtal både hos mamma och pappa, efter det har de haft två enskilda samtal med dottern, och nu vill de ha ytterligare enskilda samtal med föräldrarna. Min kille kommer berätta om det han har fått veta nästa gång han träffar dem.

Idag damp det ner ett brev från mammans jurist. Hon kräver att min kille ska skriva under ett avtal som ger henne hela umgänget, och ger mamman mandat att styra över hur umgänget med pappan ska se ut :shock: Om han inte accepterar villkoren hotar hon med att gå vidare till Tingsrätten.

Givetvis kommer han inte godta dessa vilkor. Blir snarare så att OM de går till Tingsrätten kommer han kräva boendet och att dottern får byta skola, alternativt vårdnaden (får se vad den jurist vi anlitar tror är möjligt att vinna mest på).
#9565951
Visst var det så att dottern är nästen 12? Och har gått i skolan där ni bor tidigare och vill byta till den skolan?

Jag tycker ni har stora chanser att vinna en process som ger din sambo boendet och vårdnaden. Utifrån vad du skriver är han den som värnar mest om att dottern ska ha en bra relation med båda föräldrarna. Modern verkar försöka hindra relationen till fadern. Dottern har uttryckt en önskan om att få gå i sin gamla skola och hon är i en ålder då henens åsikt väger ganska tungt. Hoppas bara dottern berättar om allt som skett även i barnsamtalen, för då blir det jobbigt för mamman.

Jag håller tummarna för er!
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55

"This converse schoenen kopen is constr[…]

"Through the decades, Converse has relent[…]

"A homage to American counterculture both[…]

"Prepared in two colorways converse pro […]

Du har väl inte missat våra andra artiklar & köpguider?