Någon som har en Skogsnäs barnsele? : Fakta om olika bärsjalar/selar • sjalbarn.se

Aktuellt datum och tid: fre jul 10, 2020 23:53

Någon som har en Skogsnäs barnsele?

Vilket bärverktyg ska jag använda? Varför?

Moderatorer: krakri, God_cares, Hell Cat, Asia

Inläggav marlene » tor feb 24, 2005 14:50

jag har för mig att det finns nån gammal tråd med den, sök så kanske du hittar nått
Användarvisningsbild
marlene
SjalInventarie
SjalInventarie
 
Inlägg: 15708
Blev medlem: sön aug 15, 2004 21:36
Ort: Luleå

Inläggav Helena » tor feb 24, 2005 16:49

Kolla på "Olika märken på sjalar", där har jag skrivit lite om den, jag gillar den inte.
Helena med Marek (13 år) och Miles (10 år) och Saga (7 år)
Användarvisningsbild
Helena
SjalInventarie
SjalInventarie
 
Inlägg: 12604
Blev medlem: mån sep 06, 2004 11:08
Ort: Örebro

Inläggav Lilla My » fre feb 25, 2005 15:53

Hej!

Jag hade en sådan, men jag gillade den inte. Den är i och för sig ergonomiskt riktig för barnet, men min dotter gillade den inte heller. Jag tror hon kände sig instängd på ett obehagligt sätt (dvs hon gillade att bli buren tätt intill i andra selar men inte i Skogsnäs. ERGON är både ergonomiskt riktig och skön att bära. Barnet sitter mycket närmre dig i en ERGO än i Skogsnäs och därför blir det inte lika tungt och jobbigt att bära. I Skogsnäs är det mera som om du bär omkring på en ryggsäck med ett barn i, medans i ERGO sitter barnet tätt intill dig och selen utanför om du förstår skillnade. Jag sålde min med förlust för några år sedan.
Lilla My
SjalNovis
SjalNovis
 
Inlägg: 9
Blev medlem: tor feb 17, 2005 15:15

Inläggav miriel » sön feb 27, 2005 14:48

Vi har en Skogsnässele som vi har använt jättemycket till båda våra barn (lillatjejen nu sju månader och sonen snart 2 år).

Det jag gillar mest är att den e enkel att få på sig tex utanpå jackan, "det är lätt att fiska fram och kolla läget" barnet störs inte om det har somnat osv
De sitter skyddade i ytterpåsen, vilket jag har tyckt varit skönt och de har verkat uppskatta att det är ombonat :-)

När de sitter i innerpåsen så kan de använda ytterpåsen som "avspark" vilket uppskattades av sonen när han kom på att man kunde "träna" så :-)

Det som är dumt med den är att den inte har nån bra "höftavlastning" och relativt fort växer de ur den inre påsen, speciellt nu på vinter med alla kläder.

Vi har testat att ha stora killen i yttrepåsen, men det gillade han inte alls.

Vi är väldigt nöjda med den! :-)
Användarvisningsbild
miriel
SjalFantast
SjalFantast
 
Inlägg: 2159
Blev medlem: tis feb 08, 2005 22:52
Ort: Bandhagen

Inläggav miriel » sön feb 27, 2005 15:04

Måste bara tillägga:

Jag skulle nog inte ha köpt den här selen ny (de är ganska dyra) vi hade turen att komma över våran begagnad.

Och den var ett bra sätt för oss att komma igång med bärandet, den är ju så enkel, som nybörjare hamnar man lätt i "BabyBjörnsträsket" nu vet vi att det finns så mycket mer där ute ;-).
Användarvisningsbild
miriel
SjalFantast
SjalFantast
 
Inlägg: 2159
Blev medlem: tis feb 08, 2005 22:52
Ort: Bandhagen

Inläggav FantasyMoon » sön feb 27, 2005 16:49

Ja vi hamnade i BB träsket.. Mest för att vi fick två stycken av grannen... :D Fast jag insåg snart nog att de inte skulle vara tillräckliga.

Skogsnäs har jag inte provat på. Fick höra talas om den för någon vecka sedan. I min jämförelse så är Ergon bättre än Skogsnäs. Okej för Skogsnäs uppbygget och så, låter kanonbra. Den ser väldigt säker ut och så. Men jag skulle inte köpa en sådan till oss. Priset hörde jag är dyrt för att dem skall kunna gå i arv från generation till generation. Det är ju kanon! Alltså, att de görs för att kunna gå i arv och då blir även priset rätt högt. Skall liksom bli en engångskostnad.

Men som sagt jag har inte provat en själv. Bara jämfört de olika med en som har jobbat där i Skogsnäs. Men jag får liksom kännslan av att man har en ryggsäck med barnet i och inte så mycket barnet i fokus. Som killen sa till mig:
"Man kan slänga upp barnet där och gå ut och hugga ved hela dagen. Barnet sitter där och trallat för sig själv, somnar och vaknar helt på önskan. Man behöver inte bry sig om barnet.."
Det fick mig liksom att rygga tillbaka. Jag vill inte ha något för att fösa undan barnet. DÅ kan jag skaffa en vagn och ställa ett par meter bort och inte bry mig. Samma sak.. För vad gör det om barnet är på min rygg om jag inte uppmärksammar barnet??
styvson -99, pojke -04, pojke -06
Bär med bärpåsar, ringsjal, bärsele -70tal och bärsele BB. Vill sy:ringsjal, mei tai/fyrkantssele, vinterhuvor. Vill sticka:sockar.
Användarvisningsbild
FantasyMoon
SjalVan
SjalVan
 
Inlägg: 107
Blev medlem: lör jan 22, 2005 23:20
Ort: Kôppeberg

Inläggav miriel » sön feb 27, 2005 18:03

"Som killen sa till mig:
"Man kan slänga upp barnet där och gå ut och hugga ved hela dagen. Barnet sitter där och trallat för sig själv, somnar och vaknar helt på önskan. Man behöver inte bry sig om barnet..""


Men det måste jag ju försvara den stackars selen lite...

Det är ju bärarens inställning och inte selens fel ;-)

Som jag skrev tidigare så är just ryggsäcksmodellen så bra eftersom man lätt kan ta fram och titta till barnet (min egen uppfattning) det är lätt att kolla att barnet mår bra.

Jag har inte testat så mkt annat men har en japanskvariant som man knyter fast, med den är det knepigt att kolla utan att barnet vaknar...

:-)
Användarvisningsbild
miriel
SjalFantast
SjalFantast
 
Inlägg: 2159
Blev medlem: tis feb 08, 2005 22:52
Ort: Bandhagen

Inläggav Helena » sön feb 27, 2005 22:29

Jag har hört att Skogsnäs passar bäst för långa personer, för då kommer barnet högre upp på ryggen och det känns bättre. Jag är kort och för mig funkade inte Skogsnäs alls, jag fick liksom direkt ont i nacken, och det tycker jag är ett väldigt dåligt tecken.
Men jag sålde den till ett par som var jätte nöjda med den, (jag gjorde jätte dålig reklam för den först, så de inte skulle bli besvikna), men de gillade den tydligen.
Helena med Marek (13 år) och Miles (10 år) och Saga (7 år)
Användarvisningsbild
Helena
SjalInventarie
SjalInventarie
 
Inlägg: 12604
Blev medlem: mån sep 06, 2004 11:08
Ort: Örebro

Inläggav Lilla My » tis mar 01, 2005 19:58

Ja att den inte passar så bra för korta personer kan jag intyga. Jag är 1,56 m lång.
Lilla My
SjalNovis
SjalNovis
 
Inlägg: 9
Blev medlem: tor feb 17, 2005 15:15

Inläggav sillen » fre mar 04, 2005 10:58

Jag måste väl räknas som lång med mina 183 cm och jag fick TVÄRONT direkt. Så det kan nog inte vara bärarens längd som är det avgörande...
Användarvisningsbild
sillen
SjalVan
SjalVan
 
Inlägg: 427
Blev medlem: ons aug 04, 2004 09:06
Ort: Stockholm

Re: Någon som har en Skogsnäs barnsele?

Inläggav Hanna64 » mån apr 11, 2016 08:11

Ja, jag har en som jag ska sälja. Den är i fint skick och jag har haft stor glädje av den till mina barn, enda nackdelen jag minns är att den passar något sämre till långa bebisar (den ena av mina har alltid varit väldigt lång för sin ålder) då de får sämre stöd av påsen då de somnar. Ett stort plus vara att den var så enkel att ta av när baranet somnade, och bekväm för barnet att sova i, bara att ta loss från sig själv och lägga ner i sängen utan att den vaknar. Intresserad? Meddela mig så kan jag skicka bild av tyget i övrigt kan du se modellen på http://skogsnasbarnsele.se/ . Vill någon köpa så kostar den 500:- inkl frakt och emballage.
Hanna64
SjalNovis
SjalNovis
 
Inlägg: 1
Blev medlem: mån apr 11, 2016 07:54

Re: Någon som har en Skogsnäs barnsele?

Inläggav Smultronbarn » mån jul 04, 2016 21:55

Åh vilka minnen denna tråd väcker! :loving:

Vi köpte en ljusblå fin Skogsnässele här på Sjalbarn när sonen var liten, och den är verkligen fin! Vi använde den sparsamt, för sonen hann växa ur den. Maken tyckte den var väldigt praktisk för korta turer, typ ut med soporna eller gå och handla mjölk i snabbaffären. :tumup: För mig funkade den inte riktigt lika bra, fick snabbt ont i axlarna tyvärr. Har ju ont i perioder och de mer vadderade axelbanden på Ergon funkade bättre för mig (även om jag upplevde Ergon som "för stor" för mig i början). Vet inte om konstruktionen på Skogsnäs ändrats sen dess eller om de ser/känns likadan ut som för över 10 år sedan (då vår Skogsnäs förmodligen blev tillverkad). Vet inte hur stora barn som får plats i en Skogsnäs, men vore skoj att testbära nu för att se den funkar bättre nu för mig.

Jag funderade då starkt på att skaffa en till linnefärgad, att ha på "medeltidstillställningar", men blev aldrig så. Men jag gillar verkligen hantverket, och kvaliteten! :mrgreen: Håll utkik på Tradera, ibland dyker de upp där, såg en för ca 500 för et tag sedan. Eller köp av tillverkaren, då andrahandsvärdet är rätt bra på Skogsnäs. :tumup:
Stolt mamma till Lilleman -06 :heart: - som cyklar likt vinden och uppfinner i Lego och Minecraft. Lillvift -14 som gillar sin Ergo bäst och springer och klättrar däremellan. :loving:
Smultronbarn
SjalVäsen
SjalVäsen
 
Inlägg: 10141
Blev medlem: tis jan 08, 2008 21:56
Ort: Mölnlycke


Återgå till Fakta om olika bärsjalar/selar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron