Symaskinshjälp (sy i filtad ull) : Gör det själv! • sjalbarn.se

Aktuellt datum och tid: tor maj 06, 2021 01:17

Symaskinshjälp (sy i filtad ull)

Sybeskrivningar, tips, knep och knåp!

Moderatorer: krakri, God_cares, Hell Cat, Asia

Symaskinshjälp (sy i filtad ull)

Inläggav BaraSara » ons dec 30, 2020 15:24

Jag har klippt till sulor av filtad återbruksull (ullpläd, nålfilt och stickat sittunderlag som jag tovat i tvättmaskin). Jag tänkte sy sicksacksöm med jeanstråd några varv för att göra sulorna lite stadigare och det gick bra med de tunnaste sulorna, men när jag skulle sy i de tjockare (5-7 mm) tog det tvärstopp, nålen går inte ens igenom. Behöver jag ändra trådspänning? Byta nål och till vilken i så fall? Jeansnål? Jag har en Janome Easy Jeans 22 om det har betydelse.
BaraSara
SjalBeroende
SjalBeroende
 
Inlägg: 1453
Blev medlem: tis maj 24, 2011 20:00

Re: Symaskinshjälp (sy i filtad ull)

Inläggav funshine » lör jan 02, 2021 11:44

Tror att den maskinen är en av de stadigare så går inte det är det nog kört. Frågan är varför du vill göra den stadigare? Om de är så tjock och ligger i en sko så lär de inte kunna flytta sig och därmed inte bli någon större deformation. Möjligen skulle vikten av foten filta dem hårdare men det borde inte direkt vara en nackdel.
Om du verkligen vill ha dem stabilare så prova att nålfilta lagren tätare tillsammans för hand. De nålarna är väldigt tunna och vassa så de borde ha en chans att komma igenom. Dock är de ju samtidigt extremt sköra så detkan vara så att det inte heller går.
Användarvisningsbild
funshine
SjalFantast
SjalFantast
 
Inlägg: 2258
Blev medlem: fre aug 12, 2005 09:12
Ort: Örby i Marks kommun

Re: Symaskinshjälp (sy i filtad ull)

Inläggav BaraSara » lör jan 02, 2021 14:43

Det ordnade sig efter att jag hittat en nål för tjocka stretchtyger i sylådan. Jag upplever att sulorna trots sin tjocklek är ganska sladdriga och kan följa med när man tar av sig skorna. Inget problem för mig, men i ungarnas skor behöver de ligga still. Ska kanske testa att nålfilta ett par sulor till mig själv, för jag hade tänkt sy ihop två tunnare sulor, men det är ju smart att nålfilta ihop dem.
BaraSara
SjalBeroende
SjalBeroende
 
Inlägg: 1453
Blev medlem: tis maj 24, 2011 20:00


Återgå till Gör det själv!

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster

cron