Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sybeskrivningar, tips, knep och knåp!

Moderatorer: Asia, krakri, God_cares

Användarens profilbild
Av Fryle
#9531315
Fryle skrev:
telistant skrev:
Fryle skrev:Alltså, jag stickar åt folk emellanåt, både familj, vänner och kollegor. Men ibland slänger folk liksom bara ur sig att jag väl kunde sticka en sådan där till dem. Ungefär som att det inte vore någon arbetsinsats alls för mig.
Är det inte mer som ett önsketänkande? Något de bara säger för att visa att de tycker att det du stickat är så fint att de också skulle vilja ha en sån.
Nej, förra hösten kom min kollega och ville att jag skulle sticka julklappsmössor till hennes systrar, likadana som min egen mössa, en som jag med stor möda stickat, eftersom jag tycker det är svårt att få snyggt med två färger samtidigt.

Att bara tro att jag skulle vilja göra denna bedrift igen, dessutom till någon annan och på kort tid! :whut:

Det fick bli något enklare, och alla blev nöjda.
Och jag har ju så svårt att säga nej :roll: .
Nu fick sagda kollega syn på entrelacstrumporna i regnbågsfärger och ville genast ha ett par att ge i julklapp till sin dotter. Denna fråga fick jag alltså i november och hade som alltid andra planer i huvudet på vad jag ville sticka. Nåväl, jag gör ju inte situationen bättre genom att tillmötesgå henne, lite får jag skylla mig själv, det vet jag. Hur som helst så blev det ett par strumpor:
Bild
Användarens profilbild
Av Fryle
#9531316
Det som alltså retar mig lite är att jag inte lyckas förmedla att det faktiskt är en arbetsinsats från min sida. Och att det för mig är skillnad mellan att sticka till mig själv eller till den jag valt jämfört med att sticka på beställning. Jag har försökt säga detta på olika vis, men det liksom skämtas bort. :hmm: Det innebär inte att jag inte vill göra det, jag kan visst sticka åt andra, men när de ser det som att jag ändå bara gör det i förbifarten eller att de rentav gör mig en tjänst med att ge mig uppdrag när jag nu ändå alltid vill ha en stickning på gång. Knuten i det hela är att jag nog inte känner att jag får uppskattning för den arbetsinsats det faktiskt är. En del verkar tro att jag stickar utan att ens märka det :roll: . Jag har som sagt försökt säga detta, men vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att budskapet ska gå fram.
#9531335
Fryle skrev:Det som alltså retar mig lite är att jag inte lyckas förmedla att det faktiskt är en arbetsinsats från min sida. Och att det för mig är skillnad mellan att sticka till mig själv eller till den jag valt jämfört med att sticka på beställning. Jag har försökt säga detta på olika vis, men det liksom skämtas bort. :hmm: Det innebär inte att jag inte vill göra det, jag kan visst sticka åt andra, men när de ser det som att jag ändå bara gör det i förbifarten eller att de rentav gör mig en tjänst med att ge mig uppdrag när jag nu ändå alltid vill ha en stickning på gång. Knuten i det hela är att jag nog inte känner att jag får uppskattning för den arbetsinsats det faktiskt är. En del verkar tro att jag stickar utan att ens märka det :roll: . Jag har som sagt försökt säga detta, men vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att budskapet ska gå fram.
Folk är konstiga. Jag hade aldrig kommit på tanken att be en kollega sticka (gratis?!) till mig. Men förstår dilemmat, det är inte lätt att säga nej alltid.
#9531371
Sockarna är jättefina Fryle! :tumup: Hoppas du tog bra betalt för dem!

Själv är jag så där irriterad som man bara kan bli när man hittat ett jättefint plagg som inspirerade en på en blogg och så hittar man inte igen sidan! :x
Slänger ut frågan här, men räknar inte med att ni ska ha sett den...
Det var en ribbstickad mössa till ett barn med utbytbara rosetter. Något jag själv funderat på att sticka länge, men inte kommit mig för, blev så glad när jag såg den och tänkte att jag skulle hitta tillbaka...
Stickerskan hade gjort två hål som hon trädde rätstickade bitar genom, så det blev som rosetter. Mössan var praktiskt grå och hon hade gjort flera olika "rosetter", så hon kunde byta efter humör. Så fiffigt.
#9532323
Finns det någon bra och enkel tumvantsbeskrivning (barn- och vuxenstorlekar) som passar för Malabrigo worsted? Jag brukar följa ett drops-mönster, men orkar/kan inte anpassa för tjockare garn :oops: Jag har rundstickor med spetsar från 3 mm och uppåt.
Jag tar gärna emot tips på vattenbärarvantar (thrummed mittens) också. Jag vill försöka sticka sådana till både mig och barnen till nästa vinter. Tänker lite naivt att det ska bli årets julklapp 2018, så jag behöver sätta igång snart... :wink:
Av Ponyo
#9532359
BaraSara skrev:Finns det någon bra och enkel tumvantsbeskrivning (barn- och vuxenstorlekar) som passar för Malabrigo worsted? Jag brukar följa ett drops-mönster, men orkar/kan inte anpassa för tjockare garn :oops: Jag har rundstickor med spetsar från 3 mm och uppåt.
Jag tar gärna emot tips på vattenbärarvantar (thrummed mittens) också. Jag vill försöka sticka sådana till både mig och barnen till nästa vinter. Tänker lite naivt att det ska bli årets julklapp 2018, så jag behöver sätta igång snart... :wink:
Tycker inte du ska sticka vantar av så mjukt garn. Det går så lätt sönder.
Det är väl dessutom entrådigt? Då är det ännu känsligare. Skulle satsa på sticka mössor av det.
#9532369
Ponyo skrev: Tycker inte du ska sticka vantar av så mjukt garn. Det går så lätt sönder.
Det är väl dessutom entrådigt? Då är det ännu känsligare. Skulle satsa på sticka mössor av det.
Nä, du har rätt. Det var mössa jag hade tänkt sticka från början. Vi råkar bara ha vantbrist just nu och Malabrigon var ett av garnerna som fick följa med på julfirande. De andra är så tunna. Men jag har en härva lovikkagarn också. Sedan kanske man kan sticka med två tunna trådar ihop, men jag klarar nog inte av att hantera magic loop med fyra trådar.
#9532999
Testade halvvantar, garnet räckte inte längre :lol:
Ett projekt under ledigheten var att lära mig att görs en lettisk fläta, det var faktiskt enklare än jag trodde:

Bild
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 198
Esploriamo le Suonerie Gratis!

Ciao a tutti! Voglio condividere con te una grande[…]

Chcę podzielić się z Wami moim najnowszym odkrycie[…]

Ny forumägare & Sjalbarns framtid!

Jag surfar ofta på forumet medan jag spelar […]

¡Hola a todos! Quiero compartir con ustedes[…]

Du har väl inte missat våra andra artiklar & köpguider?