sjalbarn.se • Man som struntar i sina barn : Anonyma inlägg
Sida 1 av 1

Man som struntar i sina barn

InläggPostat: fre maj 03, 2019 19:30
av Uppgiven
Jag måste bara få skriva av mig för jag känner mig helt förtvivlad just nu. Har varit tillsammans med en man i 20 år. Vi har flera barn ihop. Det har inte alltid varit så lätt, jag har skött i princip allt med barn och hem medans han jobbat och prioriterat sina intressen före oss. I början när jag var ung tänkte jag att det var så det skulle vara, jag är själv väldigt traditionellt uppfostrad. Men när åren gått har det skavt mer och mer. För ett par år sedan hade vi en rejäl kris när jag bestämde mig för att börja stå på mig och kräva mer jämställdhet. Han slog bakut och sa mycket elakt om mig och använde dessutom barnen som slagträ, pratade illa om mig inför dem. Jag borde ha lämnat då, men ville skydda barnen från allt elakt han sa och stannade. Det blev aldrig bra igen, men jag kämpade på. Tog allt ansvar och fick dessutom mycket skit som jag svalde. Till slut blev jag sjuk i utmattningssyndrom. Då bestämde han att vi skulle ha separat ekonomi för att han inte skulle drabbas. I över ett år har jag varit sjukskriven men ändå skött hemmet och barnen så mycket jag bara orkat. Nu har han hittat en annan tjej (sin kompis exfru) och då vill han plötsligt lämna. I och för sig vore det skönt, men fram kommer mörka mörka sidor som skrämmer mig. Han skiter fullständigt i barnen, den yngsta (3 år) tycker han ska bo helt hos mig, de andra kan vara hos honom ibland när det passar honom. Inget av det han åtagit sig har han för avsikt att följa. Sommarlovet med barnen faller på mig att reda ut. Jag har precis börjat jobba lite igen och vet inte hur det ska gå. Han är hotfull och skriker på mig när jag försöker få honom att åtminstone ta lite ansvar för barnen. Jag känner mig fullständigt maktlös. Hur ska jag klara ekonomin? Hur ska jag orka? Hur ska jag stå ut med att samarbeta med någon som visat sig vara någon helt annan än jag trott och som inte drar sig för att kasta in barnen mitt i striden?

Re: Man som struntar i sina barn

InläggPostat: fre maj 03, 2019 19:37
av SCSI
Åh, stor igenkänning på mycket, tyvärr.
Har inga konkreta råd annat än att inte bära det här själv. Berätta för vänner hur han beter sig. Ge dem en chans att stötta dig!

Kram!

Re: Man som struntar i sina barn

InläggPostat: lör maj 04, 2019 08:24
av nrablajS
Vilket fullständigt praktarsel! Dokumentera allt han säger och gör. Prata med andra om allt han säger och gör så du får respons på att hans beteende är helt vansinnigt. Har man svalt skit länge så har oacceptabla beteenden liksom blivit vardag och man själv har tappat förmågan att avgöra vad som är normalt och ok. Psykologisk nedbrytning helt enkelt. Rövhattar brukar ha som vana att trycka ner och förminska.