Besvara • sjalbarn.se

Aktuellt datum och tid: tis nov 12, 2019 01:35

Magnetröntgen svar, orolig

Besvara


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :tumup: :vågen: :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :heart: :love: :loving: :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :Hahaa: :app: :rodna: :mums: :hmm: :whut: :siishah:
Visa fler smilies
BBCode är
[img] är
[flash] är AV
[url] är
Smilies är
Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Magnetröntgen svar, orolig

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Sanna81 » lör nov 24, 2018 20:18

Skönt att allt såg bra ut på magnetröntgen! Får ni någon hjälp med spänningshuvudvärken nu då?

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av TSTS » lör nov 24, 2018 20:15

Ursäkta att jag inte svarat. Min dator har kraschat och jag har ont i fingrarna av att skriva på telefonen.
Det var ingen fara, allt såg bra ut. Vi fick ett brev några dagar senare med det beskedet. Diagnosen har blivit spänningshuvudvärk. Vi har dock nyss fått reda på att hon har urinvägsinfektion och tänker att hon nog haft det i perioder länge så kanske kan det hänga ihop(?). Tack för ert stöd :heart:

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av bubbel » lör nov 10, 2018 22:27

Hur har det gått? :heart:

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Gäst » fre okt 26, 2018 20:40

Trött idag, svarar mer imorgon. Tack snälla för alla svar :heart: Jag känner mig lugnare nu även om oron finns kvar så klart.
Jag tänkte ringa på måndag och se om de säger något. Annars är det bara att vänta.

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Bianca » fre okt 26, 2018 19:49

Det är inte personalen på MR som bestämmer hur ni ska få erat svar, antagligen har de som standard att säga 1-2 veckor, och en anledning är att om man inte har hört något då så kan det vara bra att själv kontakta den läkare som skrivit remissen.

Sedan har alla avdelningar och mottagningar olika rutiner för hur man meddelar svar. Ofta bokar man in ett återbesök efter en undersökning oavsett vad undersökningen visar, det kan ju också vara så att man inte sett något konstigt alls på MR och därför vill diskutera hur man ska gå vidare.
Så att man får en snabb kallelse till återbesök behöver inte betyda något alls :heart:

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av zink » fre okt 26, 2018 18:37

Här var min gamla tråd viewtopic.php?f=60&t=233068 (sonen var tydligen 8 år) och jag ser att jag sökt upp trådar om en 5- och en 6-åring med migrän.

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av zink » fre okt 26, 2018 18:33

(Angående huvudvärken. Det var i den åldern ungefär, kanske 7-8 år, som hade mycket huvudvärk och många frånvarodagar från skolan. Han vaknade med huvudvärk, som ibland gick bort ibland inte. Det utreddes ju syn, migrän, allergi m m men det som det ansågs vara var att bihålorna utvecklades. Han hade 2-3 vintrar av mycket bihåle- och huvudvärk samt skolfrånvaro. Men nu har det lugnat ned sig, ta i trä. Han är 11 år, snart 12 år nu.) (Tror jag hade en tråd om det här.)

Håller tummarna för bra och snabba besked :heart:

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av zink » fre okt 26, 2018 18:31

Också gjort hjärnröntgen (båda sorterna) för egen del. De har alltid gett besked på kortare tid än de sagt. Och läkartiden är standard, jo.

(Just det där att få samtal från hemligt nummer när en väntar viktigt besked - inte hinna ta det. Och inte kunna nå dem! Gaaaah! Och när läkaren ringer så kan de gärna få börja med att säga "Hej, det är LUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGNT, det var inget" och inte det saktmodiga "Hej. Paus. Det är läkaren NN. Paus. Jo, du var ju till mig för några veckor sedan. Paus. Och kontrollerade en hudförändring. Paus. Som jag sa behövde testas för skivepitelcancer. Paus. Och vi tog prov. Paus. Som vi skickade in. Paus. Nu har provsvaren kommit. Paus. Och. Paus. De visar att allt är ok." vilket var det lite smått frustrerande samtal som maken fick.)

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av berit » fre okt 26, 2018 17:48

Jag har gjort mr på hjärnan. Tror misstanke ms. Och hade bokad läkartid direkt efter. Läkaren tittade på bilderna medan jag var där och uteslöt misstanke. Tror det är standard med läkartid alltså.

Och kram :heart:

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av thanisa » fre okt 26, 2018 16:52

När sonen gjorde MR på huvudet sades det att de inom en vecka skulle skicka resultatet till de som remitterat. När det ringde från okänt nummer dagen efter blev jag helt kall. Det var liksom för snabbt för att det skulle vara ett samtal som förde något gott med sig men det var det. Ingen konstigt syntes och mindre än ett dygn efter undersökningen ringe läkaren trots att jag trott det skulle ta över en vecka.

Vet inte om den som velat ha undersökningen ville att den skulle ske snarast. De gjorde övervägning om de skulle ta datortomografi som de kunde få den dagen eller MR men då behöva vänta 3 dagar på undersökningen. Hon ville ha MR, och jag är glad att få den tiden för att förbereda oss.

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Mikaela » fre okt 26, 2018 15:31

När jag gjorde MR bokades tid med läkare redan innan analysen var gjord. Kan det vara så här också? Och att de helt enkelt chansar på att svaret kommit då.

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Fryle » fre okt 26, 2018 15:22

Jag hade också blivit orolig.

Men ofta talar man om att svar kommer inom en viss tid, sedan kan det gå fortare pga bemanning mm.

Hoppas på ett bra svar för er :heart: .

(Det kan ju också vara så att man hittat något, till och med något som bör åtgärdas, utan att det för den skull är direkt farligt. )

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Gäst » fre okt 26, 2018 13:43

Tack :heart: skönt att höra. Jag hoppas det är så.

Re: Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av Medlawg » fre okt 26, 2018 13:27

Förstår din oro :heart: Hos oss har det alltid varit rutin att man kallas till läkarbesök och får besked där, oavsett hur svaret är. Så jag hoppas det är samma sak i det här fallet!

Magnetröntgen svar, orolig

Inlägg av TSTS » fre okt 26, 2018 13:07

Min 6-åring genomförde en magnetröntgen på hjärnan i måndags då hen haft ont i huvudet sedan i våras minst. Jag frågade när vi skulle få svar och sköterskan sa om 1-2 veckor, att det kommer ett brev.

Idag kom brevet, med en kallelse till läkare om en vecka. Betyder det att de har hittat något? Jag är jätteorolig och ringde numret för frågor men de är inte tillbaka förrän på måndag 🙁🙁

Upp